Na pondělním jednání zastupitelé znovu projednávali nové možnosti související s digitalizací Biografu Na Špici.

„Minulé podklady jsme dostali pozdě a navíc byly nedostačující. Proto jsem tento návrh zamítla. Nyní jsem obdržela více informací, a proto změnila svůj názor," vyjádřila se k volbě Iva Šedivá (ČSSD).

Dotace

Hořice získaly na modernizaci kina dotaci ve výši 550 tisíc korun, zhruba dva miliony korun bez DPH musí uhradit z městské pokladny. O skutečné ceně rozhodne výběrové řízení na dodavatele zakázky.

Digitalizace je plánovaná v září. Biograf je nyní v omezeném provozu a přes léto je zavřený. Proto by neměl být problém s jeho otevřením o měsíc později.

„V zadávací dokumentaci na dodavatele technologií bude jednou z našich podmínek zaplacení sumy vítězné firmě ve dvou splátkách. V letošním roce bychom měli zaplatit 1,2 milionu. Soutěží chceme stlačit cenu co nejníže," konstatoval starosta Ivan Doležal.

Městský úřad rovněž vypíše výběrové řízení na provozovatele, který musí na vlastní náklady v prostorách zřídit kavárnu a rozšířit  služby. Tím chtějí přilákat více diváků. Město by rádo při pořízení technologie uplatnilo odpočet DPH, čímž by ušetřilo přibližně 400 tisíc.

Varianty

„Jsem samozřejmě rád, že se k digitalizaci přistoupí. Navíc řešení, kdy radnice objekt pronajme, je zajímavé," uvedl Jan Sezima, ředitel Kulturního domu Koruna.