„Areál u nádrže je vybaven hřištěm na volejbal a nohejbal, na své si přijdou i ti nejmenší na dětském hřišti," informuje starostka obce Eva Lánská a zároveň upozorňuje, že koupání zde je na vlastní nebezpečí. Dospělí zaplatí za vstup 25 korun, malé děti se koupají zdarma, starší ve věku od 6 do 15 let pak za 15 korun. Několik typů permanentek je k dispozici pro osoby s trvalým pobytem a chalupáře místní i z okolních obcí.

Využít na místě je možné stánku s občerstvením, ale také prodejny lahůdek v obci i restaurace. V areálu u nádrže se rovněž konají četné sportovní a kulturní akce.

Ocenění
Právě za společenský život byla letos obec Konecchlumí a Kamenice oceněna modrou stuhou v krajské soutěži Vesnice roku. Právě tuto sobotu je z obce vypraven autobus na slavnostní vyhlášení a ocenění do Vrbice (okres Rychnov nad Kněžnou) i pro veřejnost, ještě jsou volná místa.

„Obdržíme 600 tisíc korun, plánujeme ještě s investicí z obecního rozpočtu vylepšit povrch sportoviště u vodní nádrže," dodává Eva Lánská a doufá, že s výplatou finanční částky nebude spojeno zdržení jako se již stalo při posledním ocenění.