Uvedl, že aktivity sdružení se především soustředily na Labskou stezku. „Nyní se zabýváme myšlenkou vytvořit stezku kolem Mrliny. Ta má pramen v Příchvoji a vlévá se u Nymburka do Labe. Protéká zajímavými místy. Naše úvahy směřují k tomu, že bychom Nymburk a Jičín propojili bezpečnou cyklostezkou," odhaluje záměr Jan Ritter.
Je si vědom, že v některých lokalitách se mohou cyklisté pohybovat pouze po frekventovaných silnicích, a to chce změnit. Jičín už některé kroky podnikl a i nadále usiluje o propojení s okolními vesnicemi cyklostezkami, které by se nechaly případně pro tento projekt využít.

„Zatím máme představu, kudy by stezka měla vést a žádáme o dotace na studii. Jednáme také s kraji. O pozemcích musíme vyvolat jednání i s povodím Labe. Není to jednoduché, proto máme připraveno i několik variant," přibližuje celý projekt architekt.

Stezka má být dlouhá zhruba 40 kilometrů, náklady se odhadují na 120 milionů korun. Cifra je hraniční, někde budou využity stávající stezky a polní cesty.