Mnozí řidiči totiž nezaregistrovali změny v dopravě, které sebou renovace silnice v Úlibicích přinesla. Na čtyřpruhu od Jičína (I/16) se mají auta, jedoucí do Hradce Králové, řadit do pravého pruhu, ti, kdo míří na Novou Paku, do pruhu levého.

„Neděje se tak, řidiči stojí v pravém pruhu, který je řízen semafory nebo pracovníky dodavatelské firmy, a zbytečně tak blokují už dost zatížený úsek," uvedl za dopravní policisty Miroslav Vojtíšek. 

Policisté znovu připomínají přechodnou úpravu silničního provozu na kruhovém objezdu. Ve směru jízdy od Jičína na Úlibice vznikl průběžný jízdní pruh směrem na Novou Paku a odbočovací jízdní pruh směrem na Hořice, který jde mimo kruhový objezd. Od Nové Paky funguje průběžný jízdní pruh, který prochází mimo kruhový objezd směrem na Jičín, a odbočovací jízdní pruh směrem na Hradec Králové.

„I přes výše uvedené opatření jsme si vědomi, že se zde vytvářejí kolony, kdy toto je zapříčiněno velmi značnou intenzitou dopravy, kdy jeden jízdní pruh pro oba dva směry jízdy od Hradce Králové na Jičín je nedostatečný, ale opravu vozovky v obci Úlibice bylo nutné provést a bez částečného omezení silničního provozu to nelze udělat," říká Vojtíšek.

„Je to špatně vyznačeno, cedule jsou málo výrazné a člověk si jich ani nevšimne," zlobí se řidička Martina, která tudy jezdí do práce a už několikrát se jí stalo, že při výjezdu z křižovatky na Jičín ji vozidla přijíždějící v nově vyznačeném pruhu od Nové Paky nedala přednost. „Zde mají přednost řidiči, vyjíždějící z kruhové křižovatky," potvrzuje M. Vojtíšek. V pátek byly ještě některé značky doplněny a navádějící pruh od Nové Paky vyznačen šipkami.