Zpěvačka a kytaristka Lenka Filipová studovala na pražské konzervatoři a poté na Mezinárodní hudební akademii v Paříži obor klasická kytara. Dosud vydala více než 20 alb různých stylových žánrů. Většina z nich byla oceněna jako zlatá nebo platinová. Působí také jako autorka hudby a řada jejích skladeb se stala velkými a trvalými hity.

Soutěžní otázka: Jak se jmenuje první album, které Lenka Filipová nazpívala?

Své odpovědi zasílejte na email martina.bognarova@denik.cz nebo na adresu Jičínský deník, Husova 48, 506 01 Jičín, a to do 26. června do 12 hodin. Nezapomeňte  uvést své jméno, příjmení, bydliště, a telefonní kontakt.   (lh)

V Nové Pace se opět žije vínem

Nová Paka - Dne 24. června v malém sále MKS chystá od 18 hodin sommelier Ondřej Kuřík nejen pro návštěvníky vínového festivalu, ale i pro ty, na které se nedostalo nebo jim nevyhovoval termín, akci s názvem „Vyhlášení ankety Vínové Paky 2015".

Můžete se těšit na ochutnávku deseti nejlepších vín festivalu, vyhodnocení ankety účastníků spolu s vyhlášením šampiónů. Vstupenky je  možné zakoupit v obchodě Ovoce zelenina vína Ondřej Kuřík nebo po domluvě rezervovat na tel. 777 608 841.

Soutěžní otázka: Jaké vinařství,které se zúčastnilo Vínové Paky, se stalo vinařstvím roku 2014 v sekci malá vinařství ?

Své odpovědi zasílejte na email martina.bognarova@denik.cz nebo na adresu Jičínský deník, Husova 48, 506 01 Jičín, a to do 23. června do 12 hodin.

Nezapomeňte uvést jméno, příjmení, bydliště a telefonní kontakt jinak nebudete zařazeni do slosování.   (mb)