Minutka byla servírována s omáčkami z hnědých žampionů a zeleného pepře. Protože se blíží období svátků a kuchařky chystají nejrůznější speciality, zeptali jsme se odborníků, jak správně připravit steak.

„Vždycky je důležité, aby byl dostatečně vysoký, ukrojen přes vlákno, vytemperovaný, to znamená před pečením má mít téměř pokojovou teplotu, ne vytažený z ledničky. Je důležité ho zprudka orestovat z obou stran, ne zbytečně otáčet.

Je nepřípustné do něho píchat a po dogrilování je důležité nechat maso chvíli odstát, aby z něho nevytekla šťáva," radí nám Jaroslav Brdička, školící kuchař a technolog. Pokud nemáme gril a použijeme pánev, měli bychom maso pomazat olivovým olejem, do pánve žádný olej nedáváme. A jak je to se solením? Tyto typy mas před přípravou nesolíme, sůl vytahuje šťavnatost, maso je dobré osolit těsně po grilování.