I letos jim velmi přálo počasí a ani se nechtělo věřit, že před pouhým týdnem byla náves, kde se setkání konalo, zatopena vodou z nečekané povodně. Hostem setkání byl včelař MUDr. Radek Hubač z Pardubic, který v dopolední přednášce popsal včelí produkty a způsob, jak je získávat a správně zužitkovat. Odpoledne pak v roli lékaře-včelaře zaujal přítomné výkladem o použití včelích produktů k léčebným účelům. Více než pětitihodinové vystoupení udrželo posluchače v mimořádné pozornosti a zájmu.

Za výběr programu je třeba poděkovat jednateli OO ČSV příteli Vlastimilu Dlabovi, organizační zajištění měla na starost ZO ČSV Kopidlno v osobě předsedy přítele Antonína Erbena. Velkému zájmu se těšil prodej včelích pomůcek pana Stránského z Horní Kalné, prodej víček a sklenic firmy Radky Hojsákové z Rožďalovic, výrobce úlů Bohouše Slavíka z Jičína.

Hudební produkce i pamětní síň
O příjemný pobyt se postarali místní organizátoři, kteří zajistili občerstvení a prohlídku pamětní síně ministra Bohumíra Bradáče, místního rodáka, a během polední přestávky také hudební produkci. Zdařilý včelařský den spolu s našimi včelaři prožila i skupina přátel včelařů z Polska. Slunný a svým programem bohatý den byl včelařům a jejich přátelům alespoň malou náplastí na dosud nepříjemný vývoj letošního včelařského roku.   Oldřich Suchoradský