Ovesné věnečky:
suroviny
100 g másla (tuku)
100 g mouč. cukru
1 balíček vanilkového cukru
100 g polohrubé mouky
lžička kypř. prášku do pečiva
200 g ovesných vloček
1 vejce
2 lžíce rumu

Příprava:
Změklý tuk dáme do misky, přidáme moučkový cukr, vanilkový cukr a utřeme do pěny. Na vál prosejeme mouku smíchanou s kypřícím práškem do pečiva, přidáme vločky, našlehaný tuk, vejce, rum a vypracujeme vláčné těsto. Z těsta vyválíme plát asi 5 mm silný a vykrajujeme kolečka. Jejich střed vykrojíme menší formičkou a přeneseme na plech. Vložíme do středně vyhřáté trouby a upečeme dorůžova. Po vychladnutí polovinu věnečků namáčíme v čokoládě a můžeme posypat (barevným máčkem nebo oříšky). Necháme ztuhnout.