I když Třebnouševes byla v letošní letní sezóně značně poškozena médii o stavu kvality vody, o čemž jsme naše čtenáře již informovali, a navíc došlo k vykradení obecní hospůdky, kde vznikly nemalé škody na majetku obce, přesto se zastupitelé ve své práci odradit nenechali.

Přes pořádání I. ročníku kuličkyády, pořádání divadelního představení, stanového víkendu s dětmi, který byl pojat jako rozloučení s prázdninami, pořádání posvícenské zábavy a IV. ročníku bramboryády, až po přestěhování sochy sv. Vavřince (na vloženém snímku) od hlavní silnice na Hradec Králové do středu návse v obci Vinice. V současné době bude končit oprava kapličky rovněž v obci Vinice, kde byla prováděna oprava omítek, výměna podlahy, přesklení oken a renovace oltáře.

A na toto vše si v Třebnouševsi řádně posvítili! Podařilo se získat dotaci z Programu obnovy venkova, a to právě na kompletní výměnu veřejného osvětlení. Veřejné osvětlení se vyměňuje nejen v Třebnouševsi, ale i v Ostrově a na Vinici, tedy v obcích, které samosprávou pod Třebnouševes patří. Stávající osvětlení je nahrazeno ledkovým osvětlením, které má nejen lepší světelnou schopnost, ale má i poloviční spotřebu elektrické energie, což je pro obec velmi důležité.

Již po prvním večeru, kdy se v Třebnouševsi nové osvětlení rozsvítilo, začala přicházet z řad občanů kladná hodnocení. Snad proto se třebnouševským zastupitelům bude dále lépe pracovat a realizovat ostatní projekty, které si plánují.

Pozvánka
Chceme pozvat všechny příznivce a přátelé zmiňovaných obcí, aby zavítali na večerní návštěvu, nejprve například do obecní hospůdky na koupališti na dobré jídlo a pivo a poté na večerní procházku, kde mohou sami posoudit, že si v Třebnouševsi skutečně dokáží na vše posvítit!