Možná dorazí i k vám. Nezavírejte před nimi dveře, prosím. Nikdy nevíte, komu může váš dar pomoci.

Asi třetina celkové sbírky je určena na humanitární pomoc, kterou zajišťuje Charita Česká republika v případě živelných pohrom a válečných konfliktů po celém světě. Zbytek pomůže financovat činnost Oblastní charity Jičín, o jejíž projektech se můžete dozvědět na www.jicin.charita.cz.

Smysl sbírky
Ovšem smysl sbírky není pouze ve vybírání peněz. Smyslem sbírky je také něco, co nám začíná hodně chybět. Je to o osobním kontaktu. Je to o tom, že k vám přijdou lidé a popřejí hezký Nový rok. „…štěstí, zdraví vinšujem vám…" se zpívá v tříkrálové koledě. A věřte, že když to koledníci zpívají, myslí to doopravdy.

A tak, až k vám přijde skupinka tříkrálových koledníků, neodmítejte je, prosím. Nežebrají. Dávají vám příležitost podat pomocnou ruku a nabízí vám obyčejné lidské setkání.

Důležité je vědět, že skupinku koledníků doprovází vždy vedoucí, který se musí prokázat platnou průkazkou – pověření ředitele Charity ČR a platným občanským průkazem. Číslo průkazky musí být shodné s číslem pokladničky. Ta musí být zapečetěná a opatřená logem charity. Je to tak proto, že se u nás často setkáváme s falešnými koledníky, a na ty je třeba si dát pozor.

Koledování proběhne v Jičíně, Nové Pace, Kopidlně, Vysokém Veselí a Lázních Bělohradě. Koledníci mohou zavítat i do okolních vesnic. Děkujeme všem, kteří přispějete!   David Rejlek, ředitel Oblastní charity Jičín