Vítězné hnutí Starostové a nezávislí získalo šest mandátů a SNK Bělohradsko pět. Ve hře ještě zůstaly hlasy čtyř subjektů. Jak potvrdil starosta Pavel Šubr, jeho hnutí Starostové a nezávislí už podepsalo dohodu o spolupráci s Bělohradskými patrioty (Jan Flégl) a Srdcem pro Bělohrad s TOP 09 (Vlastimil Matouš). Společně mají těsnou většinu osmi mandátů v patnáctičlenném zastupitelstvu.

„Domluvili jsme se, že starosta a místostarosta zůstávají na svých postech, členem rady je pak Vlastimil Matouš ze Srdcem pro Bělohrad. Dvě volná křesla jsme nabídli KDU-ČSL a SNK Bělohradsko,“ popisuje průběh povolebních jednání starosta Pavel Šubr (STAN).

Lidovci s Martinem Bičištěm místo radního kvitovali, pokud ho ale podle Šubra odmítne, Starostové nabídnou dvě křesla SNK Bělohradsko. Vztahy mezi STAN a SNK Bělohradsko jsou vyhrocené, a tak SNK Bělohradsko bylo o dohodě a nabídce křesla v radě informováno emailem. „Návrh budeme projednávat. Jednali jsme rovněž s panem Matoušem a počítali, že se přikloní k naší nabídce,“ říká lídr SNK Bělohradsko Jiří Bičiště k nabídce míst v radě a kontrolním výboru.