Počítá se s rekonstrukcí přízemního nebytového prostoru na prodejnu či provozovnu. Rekonstrukcí projde celé první patro staré radnice. Zde vzniknou tři nebytové prostory k pronájmu nebo kanceláře.

„Dispozičně bude celé patro připraveno na to, že jednoduchými úpravami lze z kanceláří udělat malometrážní byty. Součástí rekonstrukce jsou rozsáhlé vnitřní stavební úpravy, nové rozvody vody, odpadu, elektřiny, nové vytápění a úprava povrchů,“ informuje starosta Lubor Jenček. Nová okna za téměř půl milionu korun budova dostala loni v říjnu. Celkové náklady na zmíněné stavební úpravy přesáhnou šest milionů korun.

„Mimo to, že tak bude další nemovitost města kompletně opravena, začne dům, který je v prvním patře dlouhá léta prázdný, opět žít,“ říká starosta. Další připravovanou akcí je pokračování v opravách sousedního domu čp. 6. Na nové západní a jižní fasády v Boleslavské ulici chce vedení města využít příspěvku z Programu regenerace městských památkových rezervací a zón. Milionová dotace by tak pokryla třetinu nákladů.