Uvědomili si i díky záznamu místní televize rozsah škod a změnu, kterou do života přeživších přineslo. Oslovilo je to natolik, že jsme společně přemýšleli, jak pomoci. Nakonec jsme se prozatím rozhodli pro vytvoření plakátů, s tím, že ty nejpovedenější se pokusíme společně umístit hned po vyučování nejen po Hořicích, ale, jak někteří žáci navrhli, i po okolních obcích.

Plakáty vyzývají k pomoci zasažené oblasti formou dárcovské SMS. Zvolili jsme si podpořit Nepál skrze aktivity občanského sdružení Člověk v tísni, které v Nepálu dlouhodobě působí. Někteří žáci neváhali a své povedené plakáty se rozhodli vyfotit a rozeslat po sociálních sítích. Prostě vzali problém do svých rukou a začali jednat.

Ve vypjatých situacích, které mladého člověka osloví, najednou před sebou máte dospělého jedince. Dá se říci, že jsem se opět ocitl v roli pouhého pozorovatele při řešení jejich úkolu. Děkuji žákům za akceschopnost a nápaditost, s kterou se k danému problému postavili.

A předem společně děkujeme všem, kteří pomohou. Nezapomínejme na lidi v nouzi, každá taková pomoc jistým způsobem propojuje dárce s obdarovaným a jakoby vytvářela snad i lepší duchovní klima na naší planetě.    Ivo Chocholáč