„Sezóna byla ukončena už 2. září a nyní dojde ke klasickému zazimování, které zahrnuje speciální údržbu vody, vyčištění trubek a řadu dalších činností," zasvětil nás správce koupaliště Miroslav Petržilka.

Léto pomalu končí a milovníci zimního počasí se brzy dočkají ledové plochy. Lidé, kteří si totiž ještě na konci srpna užívali horkých slunečných dnů na koupališti, už můžou plavky schovat, a pomalu začít oprašovat brusle a vytáhnout rukavice a čepici. Přemysl Suchánek, vedoucí zimního stadionu, nám totiž prozradil, jak to vypadá se zahájením sezóny.

Připravte si brusle
„Předpokládáme, že začátkem října budeme chladit, takže druhý víkend v říjnu se kluziště nejspíše otevře pro veřejnost." Ta si bude moci opět po několika měsících nasadit brusle a vyzkoušet si jízdu po nové ledové ploše. Datum přípravy kluziště ale není stoprocentní, proto vedoucí „zimáku" dodává: „Všechno se odvíjí od počasí. My jsme prakticky připraveni začít chladit už nyní, ale jeden den stojí 35 tisíc korun, a pokud nejsou podmínky ideální, zbytečně na tom tratíme."

Brzy ale začíná pro jičínské hráče nová hokejová sezóna. Krajská liga se rozjede už druhý týden v říjnu a led bude připraven v takovém stavu, aby se tu mohlo konat mistrovské utkání.⋌(vot)