Jedná se o výtěžek 21. Benefičního plesu, který uspořádali jičínští rotariáni 24. ledna v Prachově, a o příspěvek partnerského Rotary klubu z Riesa-Eldeblandu z Německa.

Peníze podpoří činnost Nízkoprahového zařízení pro děti a mládež v Nymburce, které funguje od loňského října a snaží se pozitivně ovlivňovat trávení volného času mládeže ve věku 12 – 18 let ohrožené negativními společenskými jevy.

Dar od RC Jičín využije občanské družení na rozšíření vybavení klubu a drobnou rekonstrukci stávajících prostor. Budoucí vybavení vybrali sami klienti na základě ankety a z výsledků vyplynulo, že peníze poputují na zakoupení XBoxu a posilovacích strojů. Předání šeku proběhlo za přítomnosti zástupců občanského sdružení Semiramis, starosty města Nymburk a členů Rotary klubu Jičín včetně Miloše Petery, poslance Parlamentu ČR.
Občanské sdružení Semiramis poskytuje odborné služby osobám ohroženým užíváním návykových látek formou terénních, ambulantních a poradenských programů s cílem minimalizovat negativní dopady užívání drog.

O Rotary klubu

Rotary International je celosvětová organizace sdružující již od roku 1905 vedoucí osobnosti z podnikatelských a odborných kruhů. Na 1,2 milionu mužů a žen se v rámci Rotary organizuje ve zhruba 34 000 klubech, které působí prakticky ve všech zemích světa.


Pod heslem END POLIO NOW od roku 1985 celosvětovému společenství Rotary klubů například částkou překračující jednu miliardu dolarů podpořilo také program PolioPlus, který usiluje o vymýcení dětské obrny, cíl který byl k dnešku z 99% splněn. Mezi partnery Rotary patří UNICEF, WHO, ale také nadace Billa a Melindy Gatesových. Rotary International podporuje světové hnutí skautingu od samého jeho počátku. Více na www.rotary.org

Územně je organizace členěna do tzv. Distriktů. Distrikt 2240, zahrnující Českou republiku a Slovensko, sdružuje 47 českých a moravských a 25 slovenských Rotary klubů, čítající celkem 1400 členů (950 v České republice a asi 450 na Slovensku).

Financování všech aktivit Rotary je zajištěno čistě ze soukromých zdrojů (tj. zejména členských příspěvků, darů nebo sponzoringu). Více na www.rotary2240.org  Veronika Boráková