Letos mohou návštěvníci opět vidět sportovní kynologii, ukázku práce s policejními psy, agility i výcvik základní poslušnosti. Dále si mohou poslechnout přednášky na zajímavá témata, či si zasoutěžit. Soutěží bude mnoho a budou připraveny jak pro malé tak velké návštěvníky. Ceny budou opět hodnotné a poháry za ně jistě účastníky potěší. Některé ze soutěží již probíhají na facebooku „Psí festival v Jičíně", kde bude k nahlédnutí i podrobnější program.

Organizátoři z Oblastního spolku agility Jičín se snaží každý rok zařadit do programu něco nového. V tomto roce to bude například ukázka canisterapie či Dornovy metody pro psy. Návštěvníci se také dozvědí co je projekt Žlutá stužka.

Největší novinkou, na kterou je tým pořadatelů právem hrdý, je to, že Psí festival získal svého patrona. Herečka a dabérka Dana Syslová přijala nabídku stát se patronem akce a přijede do Jičína i se svou fenkou Máňou, se kterou si zahrála v seriálu Ulice. Jako každý rok proběhne soutěž o Krále psího festivalu, tentokrát však vítěz pohár převezme z rukou této patronky.

V loňském roce děti nadchl skákací hrad, ve kterém si mohly řádně celý den zdarma zaskotačit, proto nebudou ochuzeni o tuto zábavu ani letos. Taktéž se mohou opět těšit na stánek s malováním na obličej, kde se budou moci proměnit v kočičku nebo pejska. Návštěvníci s pejsky budou mít zase možnost nechat svého chlupáče učesat v psím salónu, který bude pro ně na akci připraven. Na místě budou stánky se psí tématikou, ale i s upomínkovými předměty. Jelikož festival získal jako sponzorský dar své logo, budou si moci návštěvníci pro vzpomínku odnést tričko, hrníček či placku s tímto logem.

V minulém ročníku se poprvé objevila tombola, která bude pro návštěvníky připravena i letos a bude ještě bohatší, koupit si lístek do ní se jistě vyplatí. Taktéž neprohloupí nikdo, kdo se rozhodne občerstvit se ve stánku s klobásami a dalšími dobrotami. Fotografovat se bude ze země i ze vzduchu a festivalový den bude zakončen zajímavým kulturním programem.

Sami vidíte, že se bude opravdu na co těšit. Srdečně Vás zveme, ať už s Vaším čtyřnohým kamarádem či bez něj, ať už jste aktivní pejskaři či běžní majitelé psů. Přijďte si všichni v neděli 7. května 2017 od 9 hodin na cvičák „U Matějáku" užít další ročník Psího festivalu v Jičíně a pomoci těm, kteří v životě neměli tolik štěstí – opuštěným pejskům. Pokud by chtěl někdo pomoci již nyní, může tam učinit zasláním libovolné částky na účet číslo 1020140638/6100. Oceníme jakýkoliv příspěvek!