Ve dnech 2. a 3. prosince se od 8.30 do 17 hodin uskuteční  tradiční Předvánoční jarmark v Centru bez bariér, ul.Opolského 148 v Nové Pace.

Blíží se Vánoce a dárky z keramiky, pedigu, ručního papíru či ručně tkalcované koberce a látkové doplňky mohou být originálním dárečkem pod stromeček.

Každý jarmark je zároveň dnem otevřených dveří a příležitostí prohlédnout si prostory, kde zázemí našli lidé, kterým nebyl osud zrovna nakloněn. Součástí jarmarku je i kulturní program a drobné občerstvení.

Sdružení založilo rukodělné dílny již  v roce 2005 tehdy v pronajatých prostorách bývalých jeslí v Nové Pace. Hlavním cílem bylo zapojit zdravotně postižené do činnosti a najít  nový smysl života. Výsledkem  a postupnou profesionalitou je nápaditost a  originalita výrobků, které na trhu nenajdete.

Dílny v centru

V současné době se keramická a rukodělná textilní dílna nachází v nově opraveném bezbariérovém centru. Z bývalého areálu nemocnice v Nové Pace se tak postupně stává místo, kde zdravotně postižení i široká veřejnost využívají sociální služby, vzdělávání, bydlení a další aktivity. Sdružení Život bez bariér zde celoročně také pořádá kulturní a sportovní akce za účelem postupného oživení této packé dominanty.   Jitka Fučíková