V těchto vzdělávacích zařízeních je jich nyní 347. V roce 2010, tedy na začátku právě se uzavírajícího volebního období, jich bylo 312. Odbor školství a městský úřad nárůst odůvodňují zvyšujícím se počtem dětí, přičemž populační křivka ve školkách se nyní blíží k vrcholu. Nejvíce pracovníků – šestnáct – bylo přijato v ZŠ a MŠ v ulici 17. listopadu.

Největší jsou technické služby

Příspěvkovou organizací s nejvyšším počtem zaměstnanců jsou Technické služby města Jičína. V současnosti má zaměstnance na 114 úvazků, což je o čtyři méně než před čtyřmi lety. K tomu je však třeba přičíst třicet až čtyřicet občanů, kteří jsou na částečné úvazky zaměstnáváni skrze program úřadu práce. „Počet našich zaměstnanců jsme snížili na základě auditu," uvedl ředitel technických služeb Čeněk Strašík. „Co se týká lidí z úřadu práce, někteří jsou pracovití, jiní bohužel ne. Také se liší jejich úvazky a s tím samozřejmě i náklady. Odhaduji to tak, že kmenový zaměstnanec je v průměru schopen udělat dvakrát tolik, co občan z evidence úřadu práce," dodal.

Sociální služby města Jičína zůstaly v uplynulém volebním období víceméně na svém. Nyní mají 65 pracovníků oproti někdejším 66.

Množství úvazků ve Sportovních zařízeních města Jičín narostlo ze 45,5 na 47. „Počet zaměstnanců i brigádníků odpovídá potřebám organizace a může se měnit podle provozních či obsahových požadavků na činnost organizace určených zřizovatelem," doplnil ředitel Jaroslav Hazdra.

Knihovna Václava Čtvrtka zůstává na stabilních dvanácti lidech. „Díky využití projektů pracovního úřadu, a tím zaměstnání dalších sil, je to takto dostačující," uvedla ředitelka Jana Benešová.

Kulturní zařízení města Jičín, pod které spadá biograf, informační centrum a Masarykovo divadlo, mají 12,5 úvazku. Podle ředitele Pavla Nožičky ubyly dva. V roce 2011 bylo zrušeno místo kastelána Valdštejnské lodžie, jejíž správa přešla pod občanské sdružení (nyní obecně prospěšnou společnost Kulturní imaginárium).

Kulturní zařízení dále dvakrát v tomto volebním období snížila počet zaměstnanců o půl úvazku, čímž došlo ke zrušení jednoho celého.

„Přesto počet akcí, které organizujeme nebo se na nich podílíme, postupně stoupal až na 186 v roce 2013. Bylo to o šestnáct více než v roce 2012, o dvacet tři více než v roce 2011. Jsem přesvědčen, že při rozsahu naší činnosti bude nutné se k počtu zaměstnanců v hlavním pracovním poměru vrátit. Jsme si ovšem vědomi, že to je i nezanedbatelná otázka peněz, tedy mzdových prostředků," řekl Pavel Nožička. Městské radě překládá návrh na zřízení jednoho místa, na jehož finančním ohodnocení by se podílel úřad práce.