Příjemcem zásilky byla společnost Astra maso z Nového Bydžova, která maso následně distribuovala do několika stravovacích zařízení. Mezi nimi jsou i dva podniky z Královéhradeckého kraje - hradecká restaurace Pod Strání a hořická jídelna Trefa Hořice. Zbylá část masa skončila v Chocni a Kolíně.

„Ve většině případů se jedná o stravovací zařízení, kde lze předpokládat, že kuřecí maso prošlo dostatečnou tepelnou úpravou a riziko nákazy by mělo být minimální,“ uvedl mluvčí SVS Petr Vorlíček s tím, že bakterie salmonely jsou likvidovány už při teplotě 70ºC po dobu 10 minut. Maso již je po datu spotřeby a s největší pravděpodobností tak bylo zkonzumováno.

Pokud přesto někdo zakoupené maso zamrazil a má ho v mrazničce, neměl by jej konzumovat a může jej vrátit v místě, kde jej zakoupil. „SVS nemá žádnou informaci o tom, že by v souvislosti s konzumací uvedeného masa měl někdo ze spotřebitelů zdravotní problémy,“ dodal Vorlíček.