Naštěstí došlo jen k lehčímu zranění. Vůz mimo vozovku skončil dopoledne v Úlibicích, ve svodidlech v serpentinách pod Horkami směrem na Čistou, spadlý strom blokoval silnici mezi Střelčí a Mladějovem.

Dopoledne bylo na Jičínsku uzavřeno několik úseků komunikací.

Od rána je kvůli návějím na vozovce neprůjezdná silnice mezi Popovicemi a Vitíněvsí, kde už ve 2.42 uvízl kamion.

Dvacet automobilů se ráno nedostalo z Nové a Staré Paky na Brdo pod Kumburkem, úsek je stále částečně uzavřen.

Neprůjezdná je také vozovka z Bartoušova do Ketně.

AKTUALIZACE - VE 12 HODIN

Podle Jaroslava Čipery ze správy a údržby silnic v Jičíně byly ve 12 hodin všechny úseky silnic v regionu sjízdné. „Od večera jsme v terénu, zprovozněn je už úsek mezi Vitiněvsí a Popovicemi, otevřena je silnice směrem na Keteň a také ze Zápřičnice na Brdo, kde nám s údržbou vypomáhá Agrochov Stará Paka," říká k současné situaci Čipera. Provoz je stabilní i v kopci Babák, Kněžnici, Zelenecké Lhotě, Židovicích i Cholenicich. Stále se tvoří velké závěje u Zámezí, Spařence, Libošovic a u Pleskot, kde se tvoří více jak metrové závěje. 

Nehoda

Během dopoledne se na obchvatu Jičína na silnici I/16 u hvězdárny převrátil kamion, který v současné době částečně blokuje jeden z jízdních pruhů.

Pokud se setkáte s problémy na silnicích, pište prosím do diskusí na našem webu nebo na náš facebook, případně volejte 724 794 901.

Eneregetici

Ke 12. hodině máme téměř všechny poruchy odstraněny. Naši technici pracují na opravě vedení vysokého napětí u Jičína, kde spadl strom do vedení v oblasti Kbelnice, Dílce. Na Semilsku opravujeme jednu poruchu na vedení vysokého napětí a jednu u Litic.    Šárka Beránková, ČEZ