K výměně postů došlo na základě rezignace Malého z funkce produkčního a předsedy správní rady. Společně s ním skončili i jeho kolegové.

„Koncem října jsem obdržel petici za mé odstoupení, pod kterou bylo podepsáno pět lidí. Protože s ní zásadně nesouhlasím pro smyšlené argumenty, rozhodl jsem se na svoji funkci rezignovat,“ odůvodnil svůj postoj Dominik Malý, zklamaný a unavený dlouholetými spory s bývalým vedením nadačního fondu. Právě to bylo hlavním iniciátorem petice.

Jana Radová byla do funkce zvolena v závěru loňského roku. Ve správní radě s ní společně zasednou Eliška Okolitová a Ludmila Nováková.

Člen petičního výboru Jaroslav Veselý stále nechce situaci komentovat a odkazuje nás na tiskovou zprávu, která zatím nebyla vydána.
S Dominikem Malým ukončila svoji činnost i šestičlenná správní rada, ve které zastupoval Jičín radní Luděk Havel, Marek Vondrák a Josef Novotný.

Nadační fond stojí za organizací oblíbeného festivalu a má dva zaměstnance na plný úvazek. Město Jičín je spolupořadatelem prestižní akce, která proslavila Jičín po celé republice. Podle starosty Jana Malého není festival těmito spory ohrožen.

Na webových stránkách pohádky zatím ale nejsou žádné nové aktuální informace. Nadační fond Jičín – město pohádky zde stále zastupuje Dominik Malý.

Dramaturgyní loňského 27. ročníku byla Pavlína Paličková. Zda se i letos ujme této role je rovněž velkou neznámou. Jediným pevným bodem je v této chvíli snad téma 28. ročníku, který se má odehrát od 12. do 16. září.