Již po loňské dobré zkušenosti jsme sem opět zavítali a zároveň pozvali naše polské přátele na naší letošní akci „Novopacký šutrák", která se letos uskuteční v areálu kempu na Pecce 11. května. Naše rozhodnutí se ukázalo jako správné a nebylo čeho litovat.

Jubilejní X. ročník této mezinárodní soutěže s názvem Międzynarodowy Festiwal Plastikowych Modeli Redukcyjnych se konal jako dvoudenní akce začátkem března s pohodovou atmosférou ve velké nové sportovní hale a byl pojat jako společenská událost za účasti předních představitelů města.

Packá výprava
Novopacký klub byl zde zastoupen ve složení Milan Věchet, Jiří Hodan, Petr Navrátil, Miroslav Foret a Radim Karel a prezentoval se svými modely v soutěži samotné, ale rovněž v rozsáhlé klubové prezentaci.

Získané medaile v Bytomi.Celkem se soutěže zúčastnilo 331 modelářů z České republiky, Slovenska, Německa, Maďarska, Itálie a domácího Polska a představili úctyhodný počet 1160 modelů letadel, lodí, automobilů, dioramat, figurek a dalších modelů v různých kategoriích. Za obdiv stála opět výborně zvládnutá dioramata a figurky. Neméně pěkný byl celkový počet 16 klubových prezentací. Naše klubová prezentace zahrnovala kromě tradiční nástěnky s pilotem, českou vlajku i několik modelů bojové techniky, automobilů a letadel – divácky a modelářsky atraktivní byl nový model amerického průzkumného obojživelného letounu „Catalina" v řezu se všemi vnitřními detaily od autora Jiřího Hodana.

Čtyři ceny
Vyhlašování výsledků začalo v neděli odpoledne a k naší radosti naši modeláři získali celkem čtyři ocenění: 2 x Petr Navrátil za model motorky BMW 750 v měřítku 1:9 a za letoun Ghota G. III v měřítku 1:72. Dále poté 2 x Jiří Hodan za model letounu L-39 Albatros v měřítku 1:32 a za model větroně NSFK Sg-38 Schulgleiter v měřítku 1:32.   Za IPMS Czech Republic Nová Paka Radim Karel