Návštěvnost venkovního bazénu, který vzhledem k hloubce slouží spíš pro osvěžení, je závislá na počasí, i když voda se tu může díky solárním panelům přihřívat. „O prázdninách je zájem veřejnosti o koupání značný, je tu i kolem dvou set koupajících se denně," říká plavčice Saša Kettnerová. Provozovatelé už také vyřešili problém s permanentně obsazenou vířivkou.

„Nyní je v provozu dvacet minut, pak je pauza, kdy musí návštěvníci prostor opustit a vystřídat se. Myslím, že je to nyní v pořádku," dodává.

Návštěvníci jsou prý ukáznění a někdy je jen problém s pány, kteří nerespektují zákaz koupání v trenýrkách. „Někdy jsou nepříjemní, ale snad vždycky jsme to zatím vyřešili," směje se plavčice. „Zatím si tu nikdo na nic nestěžoval, spíš si lidé areál chválí," říká Saša Kettnerová.

Kateřina Munzarová s Aničkou Záhořovou využívají jak vnitřního, tak venkovního bazénu. „Je to docela mělké, ale jinak dobré. Za vnitřní bazén jsme moc rády, protože koupat jsme se jezdily do Jičína a teď to máme doma. Chodíme sem i se školou a super," shodují se děvčata, která by komplex oznámkovala jedničkou.

Vnitřní bazén byl v Nové Pace spuštěn do provozu ke konci roku 2015, venkovní letos v červenci.