Na hřišti se to hemžilo. Děti soutěžily, běhaly a po očku sledovaly, kdy už bude zapálena hranice. Na malém ohni si každý mohl opéct buřta; jídla a pití bylo pro všechny dost. K dobré náladě pod pergolou hrála živá hudba, a kdo chtěl, tak si i zazpíval. Poděkování za skvělou atmosféru u vagónu si zaslouží všichni, kteří přispěli k dobré náladě a pomohli s organizací celé akce, která se vydařila.

Jednu „kaňku" však akce k naší lítosti bohužel má. Neznámí vandalové při návratu domů poničili mladý stromek třešně, pak vytáhli a na Holovousově stezce směrem do Ostroměře pohodili dva patníky, a aby toho nebylo málo, úplně zničili dva stromky – malináče. Proč? Bohužel se nejedná o první případ. V roce 2012 bylo stejným způsobem zničeno 18 stromků malináčů. Pachatelé byli dopadeni a vyčíslená finanční škoda byla obci uhrazena. I tentokrát jsme poničení stromků nahlásili na Policii ČR a moc si přejeme, aby byli pachatelé opět dopadeni, potrestáni, a aby si uvědomili, že zničit mladé rozkvetlé stromky jabloní není žádné hrdinství.

Zdolali Zvičinu
V sobotu 2. května pak se konalo otevírání turistické sezóny na Zvičině, na které jsme vyrazili na kolech. Počasí nám přálo, cesta ubíhala a odměnou pro nás všechny, kteří jsme na Zvičinu dorazili, byly krásné výhledy do všech stran. Na Zvičině jsme si prohlédli výstavu výkresů, dali si něco dobrého a nabrali síly na cestu domů, která už vedla víc z kopce.

Úspěšný den jsme zhodnotili v občerstvení ve sportovním areálu U vagónu v Chodovicích. Velký obdiv sklidila nejmladší účastnice naší výpravy šestiletá Amálka Baliharová, která celou cestu absolvovala s námi a jen velmi nerada přistupovala na to, že jí tatínek připřáhne její kolo na tyč. Někteří z nás jsme Amálce tuto možnost volby záviděli. Výlet se nám vydařil, tak zase někdy příště.   Zlata Brádlová