Oficiální oslava zahájení výroby hořického piva se setkala s velkým zájmem místních i přespolních, kteří se přišli podívat do unikátních prostor historické budovy, prohlédnout si moderní technologie a ochutnat zdejší pivní lahůdky. Na nádvoří pivovaru se čile debatovalo nad osvěžujícím svrchně kvašeným pivem, vyladěnou dvanáctkou i řízným speciálem.

„Začínali jsme jako létající pivovar a tohle je naše přistávací plocha,“ říká s úsměvem Tomáš Jung. Návštěvníkům se majitelé věnovali při komentovaných prohlídkách, které byly doprovázené vůní při chmelovaru. Mohli také okusit jedinečnou chuť sladiny a mláta.

Slavnostní atmosféra vrcholila ve chvíli, kdy hořickému pivovaru udělil požehnání místní farář Filip Janák a společně s návštěvníky pronesl motlitbu za všechnu dobrou lidskou práci a úsilí o kvalitní dílo. To v hořickém pivovaru bezesporu pečlivě vzniká. Důkazem je prvenství hořické dvanáctky na letošním pivním festivalu v Mělníku v kategorii ležáků.