Zpráva se šířila jako lavina, vzápětí se ozval personál Hotelu Jičín. „Byl u nás na večeři. Nechtěl se s nikým fotit, ale alespoň se nám podepsal,“ líčí čerstvý zážitek provozovatel hotelu Jan Ent. Orlando si tu pochutnával na lososu s grilovanou zeleninou a opečenými bramborami. Rybu zapíjel neperlivou vodou.

„Byl velice příjemný, podepsal se nám do knihy. Přijel s kámošem a čtyřnohým kamarádem,“ popisuje událost Jan Ent.

Hotel Jičín už přivítal řadu význačných a slavných osobností. Obědval zde například exprezident Václav Klaus, ministr Martin Stropnický i americký velvyslanec.

Divovánoce v jičínské Valdštejnské lodžii.
OBRAZEM: Divovánoce ve Valdštejnské lodžii

Jako papparazi jdeme po stopě, která nás vede do Prachovských skal. Ty se spolu s jinolickým kempem staly zázemím pro více než třísetčlenný tým kameramanů, režisérů, herců, zvukařů, maskérů, kostymérů i osvětlovačů.

Přímo ve skalách se natáčí nová americká fantasy minisérie Carnival Row, kde Bloom ztvárňuje hlavního hrdinu. Seriál se údajně připravuje v barrandovských ateliérech a ze srdce Českého ráje se tým asi přestěhuje do Adršpachu. Je to zatím největší projekt, který filmaři v Prachovských skalách realizují. Chceme se dozvědět víc, proto šlapeme po skalních cestičkách a kamenných schodištích, na cestu nás navádějí stopy aut. Narážíme na zázemí filmařů. U vyhlídek je ale na focení vyhlášeno embargo.

Orlando Bloom (* 13. ledna 1977) je britský herec. Velmi známým se stal svou první velkou filmovou rolí jako Legolas v trilogii Pán prstenů (1999). Brzy na to přišel další úspěch s rolí Willa Turnera v trilogii Piráti z Karibiku (2003), následně si zahrál roli prince Parida v historickém velkofilmu Trója s Bradem Pittem. Tyto role ho dostaly mezi hollywoodské hvězdy a na vrchol slávy.

Ilustrační foto
Zachraňme společně dětenický betlém. Pomůžete nám?