Počasí k nám konečně bylo milosrdné a přestalo nás trápit tropickými teplotami, což jsme kvitovali s velkým povděkem. Po dlouhé cestě jsme konečně dorazili na místo, kde nás očekával milý personál hotelu Koliba.

A další dny jsme si již užívali pozornosti naší známé a milé paní Milušky Kracíkové, která se nám každý rekondiční pobyt obětavě věnuje se svými jehličkami a dobrými radami o životosprávě. Nelze se však jen nechat opečovávat, pro zdraví se musí také něco udělat!

A v tom nás podporovala naše paní cvičitelka Jaroslava Petrasová pravidelnými ranními rozcvičkami a dalším relaxačním cvičením. Kromě toho jsme u ní mohli vyzkoušet masáže metodou baňkování, při kterých jí pomáhala paní Splítková. Byla zde i možnost využití masáží poskytovaných hotelem.
Tentokrát se na pobyt přihlásili i zájemci, kteří s námi jeli poprvé. Přesto se vytvořil dobrý kolektiv a vyráželi jsme na kratší výlety do okolí. Navštívili jsme lázně Jeseník s oblíbeným balneoparkem, kde jsme si všichni vyzkoušeli procedury pana Priessnitze. Oku zde lahodí budovy sanatoria, které připomínají staré barokní sídlo.

Výlety po okolí
Být v Jeseníkách a nenavštívit Praděd? Pro některé by to snad byl hřích! Ti, kdo tento výšlap podnikli, byli odměněni krásným výhledem. Za jasného počasí jsou odsud vidět i štíty Vysokých Tater.

Dalším skvostem Jeseníků je Karlova Studánka, která je od Ludvíkova vzdálena pouhých šest kilometrů. Krásný a přínosný byl výlet na Dlouhé Stráně, kde je třetí největší přečerpávací elektrárna na světě. Její nádrž ve výšce 1350 metrů nad mořem s plochou 15 hektarů je největší v Evropě.

Péči o tělo i o duši jsme doplnili také zábavou, kterou pro nás uspořádal vedoucí hotelu. Zahrála nám kapela Škrpál. V pátek pak přišlo loučení a poděkování našim milým pečovatelkám, večer posezení u ohně s opékáním buřtíků. Byla to hezká tečka po příjemně stráveném týdnu.
Rekondice byla natolik vydařená, že mnozí se již přihlásili na příští rok… Takže se moc těšíme … Na shledanou! za SPCCH Jičín Vladimír Bryknar, Jarmila Panochová a předsedkyně Ilona Splítková