Děti z Větrova jezdí na tuto akci již čtvrtým rokem, a tak se na ni i na instruktory velice těšily. Všech 22 dětí se tak rázem změnilo v malé sportovce, kteří celý týden po ránu přicházeli k MŠ a do autobusu nastupovali s dobrou náladou a odhodláním něčemu novému se naučit.

Počasí na horách se vydařilo a tak si Větrováci konečně užili zimní radovánky na sněhu. Pod vedením šikovných instruktorů děti překonávaly různé překážky s tímto sportem spojené, učily se, jak se nazout do lyžáků, jak si nasadit a sundávat lyže, ale také jak vstát, když upadnou. Seznamovaly se a zdokonalovaly v jízdě na vleku, slalomu, pilovaly techniku lyžování. Malí sportovci si tak trochu zahráli na ZOH v Soči.

Důležitým momentem bylo utužení prima party kamarádů, kteří si dokáží podat pomocnou ruku a navzájem si pomáhat. Získaly tak nejen další pohybové schopnosti, ale i mnohé ze stran morálních kvalit.

Vydařený kurz

Jako každý rok, tak i letošní kurz byl vydařený, děti přijížděly zpět spokojené, za což patří celé agentuře Yellow Point velký dík a obdiv za to, že pořádají pro děti tuto aktivitu. Dík patří i panu řidiči autobusu, který klikatou cestu do Vysokého nad Jizerou dětem vždy zpestřil pohádkou.

V neposlední řadě patří dík rodičům, kteří každé ráno své děti doprovázeli a při pátečním závěrečném závodě v hojném počtu povzbuzovali a vytvářeli tu pravou sportovní atmosféru, jaká při závodech má být.    Martina Rejmanová a Ilona Veselá, učitelky MŠ Větrov Jičín