Jičín (276) – vrchol Veliš (322) – poutní místo Loreta (412) – Lochov (310) -– Brada (420) – vrchol Zebín (399) – Jičín; asi 25 km.

Na kolech jeli nakonec pouze Luboš a jeho kolega Antonín Jedlička, úspěšný reprezentant mistrovství světa na historických kolech; část cesty absolvoval ještě Pepa Kužel.

Výlet přátel

Novoroční výšlap Ivana Pírka s přáteli.
Skupina přátel hor (zleva Monika, Marcela, Mabel, já, Radka, Martin, Zlatka a Mirek, který na fotce není, protože fotil) absolvovala výlet pěšky na trase:

Jičín – Rybníček – Brada – Prachov – Lochov – Holín – Jičín; 12 km
Příznivé počasí s teplotou mírně nad bodem mrazu nás provázelo po celou cestu, kde jsme se často odměňovali dobrotami ze Silvestra a vánočním cukrovím. Výborné bylo předem zajištěné občerstvení na chalupě Bryknerových a musíme proto poděkovat Mabel i Láďovi za vzorný „catering", kde pomáhala ještě manželka Jitka.

Překrásná byla cesta přírodou poblíž Prachovských skal, kde byl poprašek sněhu a dokonce nás při příchodu na chalupu vítalo slunce. Sváteční pohoda vládla od samého začátku.

Cesta zpět byla velmi rychlá, neboť jsme se těšili na přátelské posezení v našem sklepení u krbu, kde bylo možno využít i saunu a chutnat dobroty, které připravila Jitka.

Velmi přátelská nálada byla po celý večer mezi všemi; přišel i cyklista Luboš. Příjemně se odpočívalo, a já cítil přátelské doteky štěstí. A tak chci poděkovat všem, kteří se zúčastnili; lepší zahájení nového roku jsem si nemohl přát.

Následující dny od 6. do 10. ledna jsem se vypravil do Jizerských hor – pěšky, na lyžích či sněžnicích. Ale o tom až příště.   Ivan Pírko