Jednou z nich bylo nezískání dotací. „Bohužel jsme dotaci na první etapu nedostali, což nám malinko zkomplikovalo situaci, ale i s touto variantou jsme počítali," vysvětluje starosta Pavel Šubr.

KOMPLIKACE

Kvůli nepříznivému počasí musely být stavební práce dvakrát přerušeny. „V zimě to zavinily nízké teploty. V dubnu a květnu letošního roku jsme se pro změnu potýkali s vysokou vlhkostí. Kvůli ní jsme stavbu na měsíc a půl přerušili a až poté instalovali protihlukový strop, dveře a další dřevěné prvky."

V budově, která stojí u fotbalového hřiště, se nachází nové fotbalové kabiny a v patře nad nimi herna na stolní tenis. Nové je i parkoviště, umístěné poblíž budovy.

KOLAUDACE

Tato část stavby vyšla zhruba na 14 milionů (bez DPH) a byla financována z rozpočtu města. Kolaudace je naplánovaná na 2. srpna. Nyní zbývají dokončovací práce. „Probíhá pokládka dlažby, jelikož bez zajištění přístupů do objektu není kolaudace možná," vysvětluje Šubr. 

Stavební práce ale nejsou konečné. Město má v plánu ještě druhou etapu, při které mají být dostavěny mimo jiného i dva tenisové kurty, dvě hřiště na beachvolejbal a vybudováno zázemí k tenisové hale. V druhé části výstavby se nezapomnělo ani na nejmenší obyvatele Bělohradu, kteří se mohou těšit na nové dětské hřiště.

„Tato etapa vyjde na necelých 12 milionů korun bez DPH. Máme podanou žádost o dotaci a čekáme na výsledek. Město už na druhou etapu dostavby sportovního areálu vyčlenilo sedm milionů, takže si myslím, že jí v cestě nic nestojí," objasnil Šubr.