Nahradí ho plocha 25 x 15 metrů s umělým povrchem a ochrannou sítí. Sportoviště bude vhodné pro míčové hry i další aktivity. Dětem za příznivého počasí ubude „běhání" do sportovního areálu. 

Pavlína Smolíková.Dětská stopa
Protože dnes mají děti svůj svátek, nechali jsme je okomentovat naši zprávu.
Ke stavbě nového hřiště na dvoře Základní školy na Husově ulici se vyjádřila zdejší žačka Pavlína Smolíková:
Je to super, protože se spolužáky chodíme hrát hodně fotbal i volejbal. Sice škola nemá peníze na novou tělocvičnu, ale zase máme opravenou školičku, máme i učebnu v přírodě. 

Do areálu dochází druhý stupeň v hodinách tělocviku. „Školní tělocvična nevyhovuje pro míčové hry, využívá ji pouze první stupeň," uvedl ředitel školy Roman Mareš, který věří, že právě nové sportoviště v případě příznivého počasí odbourá cestování žáků a výuka míčových her tak bude probíhat pod otevřeným nebem. Víceúčelové sportovní hřiště postaví společnost Tubeko sport za 1, 054 mil. korun bez DPH. Na stavbu získalo město dotaci z kraje ve výši 700 tisíc korun.

Modernizace hřiště je součástí projektu revitalizace školního dvora za 8,5 milionu. Vloni se podařilo upravit školní zahradu včetně vybudování atletické dvoudráhy a venkovní učebny. „Jsme rádi, že letos záměr pokračuje opravou spodního hřiště, které bude sloužit nejen k míčovým hrám, ale i jiným sportovním aktivitám," dodal spokojený ředitel.