Na jaře se ale mohou těšit na nové chodníky, povrchy vozovky a upravenou zeleň.

Druhá část třetí etapy spočívá v úpravě ulice Kosmonautů a ulice U Stadionu. V ulici Kosmonautů se jedná zejména o opravu povrchu vozovky a úpravu a vyznačení parkování, v ulici U Stadionu jde o úpravu křižovatky se silnicí II/286, která se nachází před jičínským Aquacentrem a hotelem Start. „Kvůli úpravě povrchu ulic Kosmonautů a U Stadionu budou silnice od 15. října do 15. prosince zcela uzavřeny. Objízdné trasy budou na místě vyznačeny. Občanům zde žijícím bude, pokud to situace dovolí, umožněn příjezd ke svým nemovitostem. Všechny zastávky MHD zůstanou zachovány," upřesňuje dopravní omezení Martin Duczynski, vedoucí jičínského odboru dopravy.

Dále se bude revitalizovat prostor včetně parkoviště před bytovým domem čp. 776-8. Dojde i k opravám chodníků, doplnění zastávek městské hromadné dopravy, zeleně a mobiliáře. Tyto úpravy si vyžádají kromě jiného také přeložky plynovodu a kabelů a doplnění veřejného osvětlení.

Práce začaly v říjnu a hotovo má být v červnu 2015. Vítězná firma Dlažba Vysoké Mýto s.r.o. nabídla ve výběrovém řízení cenu přibližně 8.5 milionu korun bez daně, městem předpokládaná hodnota díla byla 12.9 milionu.

„Jičín má na tuto akci odsouhlasenou dotaci Ministerstvem pro místní rozvoj ve výši čtyři miliony korun. Tu však musí dočerpat ještě do konce letošního roku," sdělil projektový manažer města Ladislav Brykner.    Magdaléna Doležalová