„Kandidátka ODS v Hořicích vyhrála volby, čehož si nesmírně vážíme," sdělil Deníku místní lídr frakce Ivan Doležal.

ODS a Šance pro rozvoj společně Hořickými patrioty s podporou TOP 09 byly doteď koaličními partnery.
Ivan Doležal naznačil, že spolupráce nebyla příliš funkční. „V povolebních jednáních jsme se snažili oslovit stabilní a čitelné politické strany a uskupení napříč politickým spektrem se stálým politickým názorem, které se proti nám nevymezovaly ve svých volebních kampaních. Naše zkušenosti s koaličními partnery z minulého volebního období nás utvrzují v tom, že chceme-li zodpovědně pracovat pro občany našeho města, musíme spolupracovat s lidmi, kteří mají stejné představy o budoucnosti města," uvedl s tím, že Volba pro město a hořičtí patrioti začali jednat za zády ODS a tím ji donutili k vlastním krokům. Doplnil, že cítí velkou podporu veřejnosti.

Aleš Svoboda, lídr Šance pro rozvoj, ve středu řekl prakticky to samé, jen s prohozenými názvy stran. Šance pro rozvoj prý čekala na rozpravu, ale ODS jako diskusní partner dal přednost jiným stranám, tudíž také začala rokovat na vlastní pěst. Včera Aleš Svoboda řekl, že k posunu nedošlo. „Já doufám, že v pondělí budeme vědět více," uzavřel.

Představitel hořických patriotů Martin Pour ve středu naznačil, že ODS nechce respektovat výsledek voleb a snaží se uzavřít pakt s ČSSD a zřejmě získat i podporu KSČM.

Všichni tři jmenovaní zastupitelé byli, a do ustavujícího zasedání ještě jsou, v městské radě. Ivan Doležal byl starostou, Aleš Svoboda prvním místostarostou a Martin Pour radním. ODS a Šance po rozvoj mají nově po pěti mandátech, hořičtí patrioti a ČSSD mají po třech, ANO 2011 a Volba pro město po dvou a KSČM drží jedno křeslo.