Konkurence je opět veliká a z celkem 98 nominovaných bylo porotou vybráno 5 finalistů, kteří budou 25. června v Jičíně bojovat o titul Nejlepší student.

Finalisté zaujali porotu mimo jiné spoluprací na výzkumných projektech s univerzitami a vědeckými ústavy, účastí na mezinárodních soutěžích a konferencích, členstvím v odborných či prospěšných organizacích, vlastní praxí, certifikátem Mensy ČR, ale i uměleckým či sportovním nadáním.

V úvaze na téma, zda stojí za to být nejlepším studentem, poodhalují svou osobnost, vlastnosti a originalitu. „Občas přemýšlíme, zda je vůbec možné mít již na střední škole tak široký záběr. Je to vždy veliký zážitek setkat se s tak inspirativními mladými osobnostmi," dodává ke kvalitě studentů Vladimír Šulc za hlavního sponzora, firmu MICRORISC.

Soutěž přináší nejen příjemné finanční odměny pro studenty a školy, tedy podporu vzdělání a mladé generace. Projekt má také prezentovat kvalitu studentů a našich středních škol veřejnosti. Ukazuje, že stojí za to být dobrým studentem a přináší mnoho pohledů na to, proč.   Adéla Rulfová
⋌www.nejlepsistudent.cz

Finalisté:
Vojtěch Janoušek, Gymnázium, Uničov
Doubravka Požárová, Gymnázium Zikmunda Wintra, Rakovník
Martin Strouhal, Smíchovská střední průmyslová škola, Praha
Eliška Málková, Gymnázium Jana Opletala, Litovel, Opletalova 189
Radomír Žemlička z Jičína, Střední škola a vyšší odborná škola aplikované kybernetiky s.r.o., Hradec Králové