Cílem je vytvoření informačního systému pro podporu a posílení místní ekonomiky. Tento informační systém bude obsahovat mimo jiné Katalog podnikatelských subjektů a neziskových organizací, aplikaci Bazaru, ve kterém je možné nabízet, poptávat, darovat i směňovat cokoli.

Pořadatelé kulturních, sportovních nebo třeba vzdělávacích aktivit budou moci využívat Kalendář akcí. Srdcem celého systému je internetová stránka www.venkovskatrznice.cz, na které se naše MAS objeví v závěru roku 2012. Ve stejném období bude do většiny domácností všech 38 obcí Podchlumí, tedy území působnosti naší MAS, zdarma distribuován tištěný katalog kontaktů na podnikatele a neziskové organizace regionu. Stejně tak bezplatné bude i zveřejnění informací pro neziskové organizace, spolky a podnikatele.

V současné době probíhá na našem území sběr dotazníků. Dotazník, na základě kterého naši tazatelé zmapují regionální podnikatele a neziskové organizace, najdete spolu s představením projektu na stránkách http://www.maspodchlumi.cz/venkovska-trznice-iii-/. Chcete-li mít jistotu zaregistrování do internetové databáze a uveřejnění vašich informací v tištěném katalogu, nečekejte na tazatele a kontaktujte nás na e-mailové adrese: mas@ podchlumi.cz. Zpětně se vám ozveme a zašleme jednostránkový dotazník s pokyny k vyplnění.


Žádosti o dotace


Místní akční skupina Podchlumí o. s. vyhlásí v dubnu také v pořadí již čtvrtou výzvu k předkládání žádostí o dotace pro subjekty ze svého území (mapa na www.maspodchlumi.cz). A na co bude možné žádat? Letos se zaměříme na modernizaci zemědělství, cestovní ruch (naučné stezky, ubytování a sport), zlepšení vzhledu obcí a občanskou vybavenost, kulturní dědictví venkova a podporu nezemědělských podnikatelů.

Žadatelem mohou být vedle obcí i nestátní neziskové organizace, zájmová sdružení právnických osob, podnikatelé, zemědělští podnikatelé, podnikatelé v cestovním ruchu apod.

Sběr projektů bude ukončen na konci května. Bodové hodnocení a výběr projektů proběhne přímo v našem regionu, výsledky hodnocení budou známy na konci června 2012. Více informací se dozvíte na www.maspodchlumi.cz. Již v současné době s námi můžete konzultovat vaše projektové záměry!

Neváhejte nás kontaktovat:
MAS Podchlumí o. s.
OÚ Holovousy 39
Tel.: 777 854 526
⋌E-mail: mas@podchlumi.cz