Do pátku je nutné se přihlásit na mailovém kontaktu janatam@seznam.cz, prezentace je v sobotu od 9.15 – 9.40 hodin na miletínském náměstí. Každý účastník před startem odhadne a nahlásí čas, za který vyběhne po určené trase na vrch Zvičina, cíl je na vrcholu.

Bukvice – Obecní úřad zve na tradiční Vánoční koncert, který se koná v pátek 30. prosince od 17 hodin v místní kapli sv. Jana Nepomuckého. Zazpívá smíšený pěvecký sbor Smetana z Jičína.

Robousy – Nejen příznivci zpěváka Jirky Schelingera jsou zváni na koncert Jiřího LMB Retro Bandu do Robous. Akce se koná v pátek 30. prosince od 19 do 22 hodin v hospodě U Dvorecké louže.

Prachov – Základní organizace Českého svazu ochránců přírody Prachovské skály vás srdečně zve na čtyři kilometry dlouhou nenáročnou procházku zimním skalním městem, kterou pořádá v pátek 30. prosince. Setkání účastníků je ve 14:15 hodin na parkovišti v obci Prachov. Návrat zpět na Prachov je předpokládán na 16 hodin.

Nová Paka – Předsilvestrovský koncert country skupiny Bandit se chystá na pátek 30. prosince od 19.30 hodin ve velkém sále MKS. Jako host vystoupí Malina Brothers.

Jičín – Církev Křesťanské společenství Jičín zve zájemce na Tichou hodinu – čas zastavení před začátkem roku 2017. Společné ztišení prožijeme v pátek 30. prosince od 18 hodin v Porotním sále jičínského zámku na Valdštejnově náměstí.
Během večera zazní klavírní skladby a také úryvky z Bible.

Lužany – Šachový oddíl TJ Sokol Lužany zve na poslední turnaj v tomto roce, a to tradiční Silvestrovský šachový turnaj. Koná se v sobotu v klubovně obecního úřadu, přihlášky je nutné zasílat předběžně mailem na lmach139@gmail.com, i případné žádosti o další informace. Počet hráčů je omezen kapacitou hrací místnosti, hraje se švýcarským způsobem na devět kol. 

Pecka - Silvestrovský běh Kryštofa Haranta se uskuteční 31. prosince. Devátý ročník startuje v 10.30 hodin na peckovském náměstí, prezentace je mezi 10 – 10.30 h. Závod je určen jak registrovaným, tak rekreačním běžcům a jeho délka je 1200 metrů. Přijďte si zasportovat i v poslední den roku. Další den 1. ledna 2017 si můžete vyjít na novoroční vycházku na Krkonošskou vyhlídku, start 26. ročníku je ve 14 hodin od peckovské radnice.