Občerstvit se můžete v kiosku v hlavní budově s přilehlou jídelnou. Na sezonu tu připravili rozšířený jídelní lístek, sobotní večery s živou hudbou, obnoveno je sezení na terasách. Do areálu je povolen vstup se všemi plemeny psů (dříve do 10 kg). Kemp najdete zhruba 1,5 km od centra města na krásném slunném prostranství obklopený přírodou s výhledem na zámek Humprecht, který doporučujeme navštívit. Ubytovaní v kempu mají vstup na koupaliště zdarma.

Na Pecku za vodou, sportem i Harantem

Pecka – Koupaliště a kemp Pecka se nachází co by kamenem dohodil od sídla Kryštofa Haranta z Polžic a Bezdružic. Areál v lůně přírody nabízí ubytování v chatách s příslušenstvím, v chatkách, apartmánech, stanech, karavanech. Součástí moderního areálu je spousta dětských hřišť a sportovišť. Dominantou je velký plavecký bazén. Pro nejmenší je připraveno dětské brouzdaliště, pískoviště, prolézačky, houpačky. Můžete si zahrát plážový volejbal, nohejbal, stolní tenis, tenis a spoustu dalších her. Zajištěno je i občerstvení. Dnes začíná country festival. Vystoupí: 18:00 BlueGround a Klára, 20:00 Rangers Band, 22:00 Tomáš Linka a Přímá Linka, sobota 1. srpna: 17:00 Michal Tučný revival + Rosťa Fišer 19:00 Taxmeni a Vráťa Vyskočil, 20:30 Pavlína Jíšová + Adéla Jonášová, 21:45 Fešáci + Michaela Tučná + Rosťa Fišer + Pavel Kaiser.

Milovice lákají do rozlehlého areálu

Milovice – V nádherném přírodním areálu nedaleko Hořic se nachází koupaliště s upravovanou vodou, skluzavkou, dětským koutkem (brouzdaliště, skluzavka, houpačky, kolotoč a pískoviště) a velkou šachovnicí. Jeho součástí jsou i hřiště (minigolf, tenis, volejbal, plážový volejbal, fotbal), dále automatická kuželna a venkovní relaxační kout a dětský hrací koutek. Zveme vás k návštěvě. Otevírací doba na koupání je od 9.30 do 19.30 hodin, vstupné pro děti je 40 Kč; 60 Kč tu platí dospělí na den. Koupací voda je pod kontrolou hygienické služby. V současnosti je její kvalita vynikající. 

U Jinolických rybníků to žije

Jinolice – Autocamp Jinolice se nachází v srdci Českého ráje na okraji Prachovských skal a Jinolických rybníků. Dvě velké písčité pláže s pozvolným vstupem do vody jsou vhodné i pro rodiny s malými dětmi. Rekreační zařízení nabízí ubytování v chatkách, místa pro karavany a stany. Víkendové kulturní akce: pro děti od 19 hodin sportovní a zábavné hry u dětského hřiště, pro dospělé v sobotu disco párty Dj Hubert 19 – 24 hodin, neživá hudba, možnost hraní paintballu v areálu kempu, půjčovna loděk a šlapadel, široké sportovní vyžití, pro ubytované půjčení sportovních potřeb zdarma. 

Rybník Marešák pro plavce i rybáře

Lužany – Poblíž vesnice Lužany se nachází přírodní rybník Marešák o rozloze 3,5 ha. Vodní plocha je vyhledávána jak rybáři, (pstruhový revír – možnost rybaření na povolení), tak plavci. Rybník je přístupný ze dvou stran, má travnaté pláže a pozvolný vstup do vody. Jeho devízou je právě přírodní koupání. U vodní plochy si pak můžete vybrat ubytování v autokempech, spát můžete ve stanu nebo v chatičkách. Celodenní občerstvení nabízí místní restaurace.