Jde o jednu z hlavních dopravních tepen, která městem prochází. Miletín zároveň dokončuje dílčí letošní investice a už se začíná připravovat na příští rok.

Co se týče zmíněné silnice, starosta Miroslav Nosek vyjadřuje nadšení, že se Míletín opravy dočkal. „Už se to řeší okolo osmi, devíti let. Silnice číslo 300 směrem od Hořic na Dvůr Králové v ulici Jiřího z Poděbrad a 10. května byla v hodně špatném technické stavu. Několik let jsme žádali o to, aby byla provedena oprava. Ale hlavně že se dobrá věc povedla," prohlásil.

Miletínští se na opravě „svezli" v tom smyslu, že využili příležitosti a zajistili opravu, případně výměnu chodníku a výstavbu nových obrubníků. Město za tento zákrok zaplatilo 250 tisíc korun.

Do konce roku je v plánu ještě několik menších oprav chodníků, například v ulici 10. května, u radnice, kde bude provedena protiskluzová úprava, a u sokolovny.

Právě tato stavba se zřejmě stane hlavním oříškem pro miletínskou radu v příštím roce. Po letech příprav by představitelé města chtěli přistoupit k rozsáhlé rekonstrukci.

„Je to poslední nemovitost v majetku města, která je pro nás spíš ostudou," řekl Miroslav Nosek. Odhadované náklady se však pohybují okolo deseti až dvanácti milionů, což znamená, že se městečko musí spolehnout na dotace. Rada proto čeká na jejich vypsání a chce být připravena.

„Přes zimu bychom chtěli provést výběrové řízení na dodavatele stavby, abychom měli náskok," konstatoval starosta. Objekt se nachází na kraji městečka při hlavním tahu na Hořice.