Firma Enika, která se zabývá výrobou instalační elektroniky, osvětlovací techniky a produkcí komponentů pro automatizaci, získala stavební povolení na vybudování haly v průmyslové zóně na Vlkově.

Jde o prvního investora v pětihektarové městské lokalitě, kam je v současnosti přiveden plyn, voda a buduje se trafostanice.

Šéf městských investic Ladislav Stuchlík uvedl, že radnice letos uhradí v zóně vybudování inženýrských sítí včetně komunikace a také osvětlení. Náklady se odhadují na 16 až 17 milionů korun.

Firma Enika nedávno oslovila městský úřad a požádala, aby kvůli přesné identifikaci místa stanovil názvy budoucích ulic. Záležitostí se zabýval silniční výbor.

Jeho předseda Pavel Bouchner uvedl, že se diskutovalo se o pojmenování K Větráku, Kolbenova, Průmyslová. Padl i názor, že ulice by měly získat název po packých průmyslnících.

„Uvidíme, všichni si mají do příštího jednání rozmyslet, jaké označení bude nejvhodnější,“ podotýká Bouchner. Setkání členů výboru se uskuteční začátkem května.

My nyní oslovujeme naše čtenáře. I vy můžete promluvit do označení nových ulic v průmyslové zóně na Vlkově.

Pište nám do konce dubna své tipy do diskuse! Vaše návrhy předáme silničnímu výboru, který nakonec o názvu rozhodne.