V pátek oznámili hygienici z krajské stanice v Hradci Králové šest nových případů. Dva nové případy jsou na Hradecku a Náchodsku, jeden na Trutnovsku a Jičínsku. Od středy se navýšil počet pacientů v kraji o 24.

Bilance v jednotlivých okresech: Hradecko 22, Náchodsko 14, Trutnovsko 5, Jičínsko 3, Rychnovsko 2.

Královéhradecký kraj ve čtvrtek zaznamenal první oběť nemoci koronaviru. Celkově sedmou v České republice se stal 80letý muž, který ležel ve fakultní nemocnici v Hradci Králové. Měl vážnou onkologickou-hematologickou diagnózu.

V kamenické škole v Hořicích vyrábí na 3D tiskárnách ochrané štíty.
OBRAZEM: Štíty z Hořic

Královéhradecký kraj je třetím nejméně zasaženým regionem v České republice. Méně onemocnění COVID-19 má Plzeňský kraj (32) a Liberecký kraj (42). Nejvíce naopak hlásí Středočeský kraj (229) a Praha (414).

Mluvčí Krajské hygienické stanice Veronika Krejčí ve středu oznámila, že s přibývajícími počty onemocnění nebudou hygienici sdělovat detailní informace o jednotlivých případech.

Podle Aleše Cabicara, náměstka hejtmana pro zdravotnictví, připravuje Královéhradecký kraj odběrová místa v dalších nemocnicích. Odběry dosud provádějí Fakultní nemocnice v Hradci Králové a od tohoto pondělí také Oblastní nemocnice Trutnov.

KoronavirusZdroj: Deník