A už je tu další skvělé vystoupení žáků SŠGS Nová Paka na 23. ročníku soutěže GASTRO Hradec 2018, kde získaly žákyně školy celkem 6 medailí. V soutěži vyřezávání ovoce a zeleniny vybojovala Lucie Horáková s exponátem „Květinový ráj“ zlatou medaili a celkové vítězství, ve stejné soutěži v kategorii pro pokročilé pak Adéla Hanzelková získala medaili stříbrnou za exponát „Kouzlo jara“.

Tradiční soutěží, na kterou se škola zaměřuje, je cukrářská artistika. Zde slaví úspěchy nejen na domácí scéně, ale i v zahraničních soutěžích. Ani letos nezůstaly žákyně dlužny pověsti školy. Se čtyřmi exponáty vyhrály 4 medaile, a to i navzdory skutečnosti, že tři z nich byly na podobné soutěži poprvé. Anna Krňávková si za exponát „Galerie“ odvezla z Hradce bronzovou medaili, Eliška Stránská s exponátem „Pod orlími křídly“ se ověnčila stříbrem, stejný kov si ze soutěže odvezla i zkušená Aneta Růžková za exponát „Prkna slavných muzikálů“. Nejcennější kov, zlatou medaili, si převzala žákyně 2. ročníku oboru Cukrář Barbora Šimůnková za exponát „Relax v bublinkách“.

Za úspěchem všech děvčat stojí i vynikající práce všech učitelek, které žákyně na soutěž připravovaly, Jany Pošepné, Jitky Maškové a Elišky Hebké. A nesmíme zapomenout na podporu ostatních pedagogických pracovníků školy, především „osádku“ učitelů odborného výcviku na cukrářských dílnách.

Vynikající úspěch děvčat je také příslibem pro podzimní Světový pohár kuchařů a cukrářů v Lucemburku, na který se škola začíná připravovat.

Petr Jaroš