Mimo jiného zde vyrostla nová hala. V budově u fotbalového hřiště mají zázemí sportovci a v patře se nachází herna na stolní tenis. Nové je i parkoviště poblíž budovy.

Bělohradské zimní sportování.Zdroj: Luděk VondroušBělohradští budou s výstavbou pokračovat i tento rok. „Tak jako při první etapě, jsme podali žádost o dotaci. Jedná se již o třetí žádost, první dvě byly bohužel neúspěšné. Vzhledem k financím jsme museli druhou etapu rozdělit do dvou částí, s tím, že první byla realizována na konci loňského roku," představuje projekt starosta Pavel Šubr, a dodává, že plánovaná výstavba bude realizována i bez dotací.

Na podzim se podařilo v rámci druhé etapy na sportovišti zprovoznit umělé osvětlení fotbalového hřiště. „Řekl bych, že na to můžeme být velmi hrdí, jelikož tuto vychytávku moc klubů v okolí nemá," říká s hrdostí v hlase první muž radnice.

Zhruba ve stejném čase bylo uvedeno do provozu workoutové a dětské hřiště. Tato část byla financována z rozpočtu města. Původně na ni bylo vyčleněno sedm miliónů. „Částka byla nakonec nižší, protože jsme některé věci zatím nedokončili a počítáme s nimi až letos," objasňuje Šubr.

Profesionální video internetové Naší televize naleznete ZDE:

Sportovní komplex se tento rok rozroste o dva tenisové kurty, dva kurty na beachvolejbal a přístavbu k tenisové hale, kde bude také sociální zázemí a kancelář správce areálu. Odhad ceny je kolem osmi miliónů. Kdy bude areál kompletně dokončený zatím není jisté. „Hodně bude záležet, kdy se rozhodne o dotaci. Rád bych ale sportoviště v létě slavnostně otevřel, takže doufám, že to stihneme," věří pevně Šubr.