Úsek dálnice D11 z Hradce Králové do Předměřic nad Labem přišel o stavební povolení. Ministerstvo dopravy povolení zrušilo, vyplývá to z rozhodnutí uveřejněného na úřední desce ministerstva.

Na dostavbě D11 se původně mělo pracovat už od loňského podzimu. Práce ale zastavil rozklad proti stavebnímu povolení, který podal mimo fyzických osob i spolek Děti Země. Právě kvůli rozkladu se do budoucí dálnice už měsíce nekoplo. A staviteli dálnice, kterým je Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD), došla trpělivost. Svou žádost o stavební povolení vzalo ŘSD v polovině března zpět a ministerstvo následně povolení muselo zrušit.

Ilustrační foto
Dostavba D11 se blíží. Dělníci se vrátí v létě

Důvodem ke kroku stavitele bylo i to, že spolek Děti Země žádal o přezkoumání závazných stanovisek a jedno ze stanovisek nedostalo potvrzení. „Spolek Děti Země napadl v rámci rozkladu (kromě jiného) stanovisko vydané Magistrátem města Hradec Králové a Krajský úřad toto stanovisko nepotvrdil,“ upřesnil mluvčí ŘSD Zdeněk Neusar.

Proto ŘSD původní žádost stáhlo a podá novou, a to s aktualizovanými podklady. Právě to by mohlo celý proces urychlit.

Podle informací Deníku by práce na pokračování autostrády z Hradce do Předměřic mohly začít již za několik měsíců, možná již v červnu či červenci. ŘSD ale raději nechce předbíhat a zdůrazňuje, že skutečný termín zahájení bude záviset na průběhu nového stavebního řízení.