Tento projekt krásně podporuje naši snahu umožnit žákům využívat anglický jazyk v reálných situacích. V minulých letech jsme pořádali výměnné pobyty a zájezdy do zahraničí, kde žáci anglický jazyk využívali v běžném hovoru při komunikaci s žáky partnerských škol a měli možnost ověřit si své dovednosti v angličtině. Projekt Edison, vedený studentskou organizací AIESEC, zachází letos ještě dále v tom, že se děti během jednoho týdne seznámí s osmi zeměmi, dozví se o tradicích dané země, zatančí si tradiční tance a třeba i ochutnají některý z pokrmů. Projekt Edison učí žáky respektovat odlišné zvyky a kultury.

Co nás tedy čeká?

Od 19. února do 23. února 2018 nás navštíví skupina šesti studentů vysokých škol z různých zemí celého světa. Těšit se můžeme na studenty z Peru, Indonésie, Indie, Ukrajiny, Gruzie a Číny. Tito studenti budou během týdne pracovat se všemi žáky naší školy. V plánu jsou aktivity jako například prezentace fotografií a povídání o těchto zemích, seznámení se zvyky či typickými pokrmy, vyzkoušet si národní tanec a mnoho dalších. Všechny aktivity budou probíhat v anglickém jazyce. Ve středu 21. února je pořádán projektový den Global village nejen pro žáky, ale od 15.00 také pro širokou veřejnost.

Jsme skutečně poctěni, že se tohoto projektu můžeme zúčastnit a už se moc těšíme. Zveme Vás tímto na návštěvu v naší škole během tohoto výjimečného týdne.

Lucie Morávková