Situaci zkomplikovaly problémy s ledvinami, kvůli opakovaným zánětům dokonce Michalku čeká operace. Důležité jsou ale především posuny, které ji přibližují k tomu, aby se snad už brzy mohla poprvé postavit na vlastní nožičky. Zatím se ale naučila plazit a i za tím je obrovský kus práce.

Na konci dubna podstoupila ve Vídni plánovanou operaci s jejímž výsledkem byli lékaři na kontrole minulý týden nadmíru spokojeni. Nyní už se chystají speciální chodící dlahy. Po celý říjen bude Michalka s rodiči dojíždět do pražské kliniky AXON na rehabilitaci, která je jí sestavena přesně na míru. Tu bude nutné příští rok několikrát zopakovat. Během léta se uskutečnilo mnoho akcí, kde bylo možné rodině pomoci získat potřebné peníze na úhradu nákladné léčby. Z potřebných 2,1 milionu už se rodině díky pomoci mnoha lidí podařilo sehnat více než milion a půl. „Lidé jsou úžasní. Pomáhají nám jičínští házenkáři. Mladé basketbalistky dokonce na mistrovství republiky strhly k pomoci i další týmy. Američtí fotbalisté uspořádali celý benefiční den. Na něm se přidali s krásnou částkou i policisté. Pomáhali i návštěvníci koncertů. A samozřejmě sousta drobných dárců. Každého z nich si velmi vážíme," vyjmenovává Michalčina maminka a snaží se nikoho neopomenout.

Pokud chcete mít aktuální informace o tom, jak se malé bojovnici daří, můžete sledovat facebookový profil Naděje pro Michalku, kde naleznete i číslo transparentního účtu, kam je možné přispět. Sbírku zaštiťuje sdružení Život dětem.

Architekti Klára Novotná a Jiří Neuvirt představili vítězný návrh z architektonické soutěže.
Architekti představili vítězný návrh zóny Cidlina