Kuchtíci během tří hodin vyráběli slavnostní slaný dort, cukráři sladký výrobek a pekaři přivezli do klání už hotové domácí buchty. Součástí akce s doprovodným odpoledním programem byla i soutěž pro veřejnosti o nejlepší mazanec. Kuchaři z Třeště si převezli na slaný dort korpus, vytvořený z chleba s pažitkou. Chlebovou tortilu pak proložili mrkvovou, hermelínovou a špenátovou pomazánkou. Dort zdobili velikonoční zajíčci a kuřátka z vajíček. Domácí zástupci vyráběli čtvercový toustový dort s kraslicemi. Městec Králové vsadil rovněž na toustový základ s pomazánkami. Základem slaného výrobku z Nového Města pak byl domácí chléb, šunka, sýr, kapie, pažitka a pomazánka.

Drobnou cenu si z kulinářské soutěže, kterou pořádala lomnická střední škola, odnášel každý účastník. Veřejnost navíc získala motivaci na velikonoční výrobky, které zde prezentovaly zdejší cukrářky. Dorty a dortíčky zdobily střed sálu a doslova hýřily jarními barvami a neotřelými nápady.

Výsledky:
Cukrářská kategorie: 1. Zuzana Dotková, Lomnice nad Popelkou
Pekařská kategorie : 1. Izabela Čurejová, Lomnice nad Popelkou
Kuchařská kategorie: 1. Tereza Podhorská, Liberec