Do města tentokrát zavítá téměř 150 kouzelníků z pěti zemí Evropy.

Víkend s kouzelníky přináší podle hlavního pořadatele Vladimíra Gernata mnoho zajímavých akcí pro malé i velké diváky a díky významným partnerům z Jičínska jsou dostupné pro všechny.

Na pátek a sobotu jsou připravena celkem čtyři veřejnosti přístupná soutěžní představení, která se odehrají v Masarykově divadle, a další doprovodné akce ve městě.

Na uvítanou je nachystán program Kouzelníci Jičínu, který mohou zájemci zhlédnout v pátek od 14 hodin před radnicí na Žižkově náměstí. „Mistři svého oboru tu budou kouzlit přímo před zraky diváků, bez možnosti cokoliv ukrýt," upozorňuje pořadatel.

Dále jsou připraveny soutěže, dárky pro děti a pro všechny možnost vyhrát vstupenky na některé z kouzelnických vystoupení. „Vstupenky zdarma získá i každý, kdo přijde na Žižkovo náměstí s namalovaným pohádkovým obličejem nebo v masce pohádkové postavy," slibuje V. Gernat.

Sobotní hlavní gala show, při které dojde k vyhlášení vítězů festivalu, letos nabídne nejen přehlídku nejlépe oceněných kouzelníků, ale také taneční kreace. Stand-up comedy představí Daniel Čech a hlavním hostem večera bude profesionální kouzelník a mistr Evropy Maciej Pol z Polska, který do Jičína přiváží čtyřicetiminutovou show ve stylu Davida Copperfielda, kde mimo jiné rozpůlí partnerku.

Všechny vstupenky na hlavní gala show jsou slosovatelné a jako hlavní výhry jsou připraveny sprchový kout v hodnotě deset tisíc korun a poukaz na nákup nářadí ve stejné ceně.

Více informací získáte v městském infocentru, na webových stránkách www.jicinskymagik.cz nebo na facebookovém profilu Jičínský magik.