Stanice Kopidlno se na webu internetové televize objevila už na přelomu srpna a září. Městečko ležící v jičínském okrese na hranici s okresem nymburským představují na úvodní stránce fotografie doplněné komentářem a podbarvené hudbou.

„Pobočkám dětského Radia Kulíšek, mezi které patří i kopidlenská zahradnická škola, jsme nabídli spolupráci s naší internetovou televizí. Otevřeme jim stanice, kde dostanou možnost vytvořit si vlastní program. Začneme fotografiemi, postupně se přidají videa a nic nebrání tomu, abychom divákům přiblížili v živém vysílání třeba vyhlášený Kopidlenský kvítek," říká oblastní manažer RASTV.cz Petr Holub.

Mladí zahradníci shromažďovali během podzimních prázdnin materiál pro první příspěvky. „Jak jinak bychom měli začít než Kopidlenským kvítkem, který byl pro naši školu letos velmi úspěšný. V kategorii jednotlivců si zlato odnesl Tomáš Hakl, 'doma' zůstalo i stříbro a zvítězili jsme i mezi družstvy," přibližuje úvodní téma na RASTV.cz žákyně 1. ročníku nástavbového studia zahradnictví Tereza Míčová.


Pozvánky do Střední školy zahradnické Kopidlno jsou na RASTV.cz zařazeny už nyní. „Dostanete se k nim z úvodní stránky stanice Kopidlno kliknutím na ikonku obec," doplňuje Petr Holub.   Jana Tauchmanová