Přípravy v podkrkonošském Trutnově vrcholí. Střední škola zahradnická Kopidlno vysílá letos smíšený dvoučlenný tým. Zkušeného matadora Jakuba Svobodu, který reprezentuje školu již potřetí, doplní „květinka" Tereza Bittnerová. „Nabídku jsem přijala proto, protože si myslím, že to pro mě může být dobrá zkušenost do dalších roků. Myslím si, že si zkusím nové věci. Dozvěděla jsem, že budeme aranžovat z živých květů a to se nám hned tak nikde nepoštěstí,"říká budoucí druhačka Tereza.

DĚTI SI MAJÍ KDE HRÁT

Expozici kopidlenských zahradníků letos doplní ještě Kulíškova herna, kterou připravilo internetové radio Kulíšek. „ Chceme nabídnout zábavu i dětským návštěvníkům, a proto jsme pro ně připravili tvůrčí dílničky. Mohou si například vyrobit vlastní dřevěnou hračku nebo si vyzkoušet šikovnost a postavit model ze stavebnice Merkur. Na modelovém kolejišti bude supět parní vlak. Zábavy je pro děti přichystáno mnohem víc," vypočítává autorka scénáře výstavy Miloslava Bendová.

Kopidlenští zahradníci si kromě aranžování květin vyzkouší i možnosti propagace školy na facebooku.

„Tereza i já jsme natočili video pozvánku na školní facebook. Tím to samozřejmě nekončí, protože z každého dne vytvoříme krátkou reportáž. Kopidlenský mediatým se od září začne víc „kamarádit" s moderními technologiemi. Rádi bychom připravovali i živé vysílání na fb, abychom ukázali, co se učíme na praxi, a že zahradnický obor kráčí kupředu," říká Jakub Svoboda. Stánek Střední školy zahradnické Kopidlno najdete na začátku školního hřiště základní školy v Trutnově – Horním Starém Městě.