Cílem jejich cesty je střední škola Bicton College, která se podobně jako kopidlenská škola specializuje na výuku zahradnictví a krajinářství. Sídlo školy je v jihozápadní Anglii v blízkosti města Exeter, které je hlavním městem hrabství Devon.

Během pobytu čeká studenty bohatý program zaměřený na poznávání historie, kultury a přírodních zajímavostí navštívené oblasti. V plánu je také několik odborných exkurzí po typických anglických zahradách a parcích této části Anglie a návštěva národního parku Dartmoor. V partnerské škole proběhnou aktivity zaměřené na rozvoj spolupráce mezi oběma školami. Studenti kopidlenské školy si připravili multimediální prezentace o své škole, jičínském regionu a České republice.

Cestou tam i zpět se studenti zastaví vždy na dva dny v Londýně, kde je čeká prohlídka nejvýznamnějších pamětihodností a návštěva světově proslulé botanické zahrady Kew Garden.

Studenti anglické školy zavítají do Kopidlna v říjnu tohoto roku a mimo plánovaného programu v České republice je čeká účast na Kopidlenském kvítku.

V některém z červencových čísel našich novin přineseme postřehy a zážitky studentů a učitelů ze zahradnické školy doplněné zajímavými obrázky.⋌Tomáš Hásek a Lucie Kuříková, garanti projektu